Julen är till för barnen, brukar man säga. Och det betyder oftast att få se på Kalle Anka, äta sig mätt på julgodis och så klart drivor med paket! Vad ska man då ge bort till sin eller andras barn?

Kostnad

Fundera ut en budget innan julshoppingen sätter igång på allvar. Det är lätt att man köper en present här, en annan present där och plötsligt har julen kostat mycket mer än man trodde. Därför är det viktigt att ha en bestämd budget.

Ålderspassande

Alla barn har sina favoritfigurer och leksaker, men om man vill ge något lite oväntad kan man köpa en leksak utefter barnets ålder.Småbarn kan gärna få leksaker som tränar deras finmotorik. Ett bra exempel är byggklossar i olika former som ska läggas i rätt hål i en låda.För äldre barn kan man köpa saker som tränar deras balans. En cykel är idealt men det är inte så roligt för barnet att få en present som inte kan användas förrän om flera månader. Dock kan en trehjuling användas på sandade vägar. Det kan också vara lite roligt för barnet att få göra en sommaraktivitet på vintern.Äldre barn kan man utmana med hjärnpussel. Det finns massvis med pysselböcker där barnen får lära sig bokstäver, lite matematik och får lösa gåtor. Denna typ av böcker är billiga så man kan gott och väl köpa flera stycken!