Uppladdningsbara batterier till barnens leksaker

Många av leksakerna barnen har går på batterier. Istället för att lägga massor av pengar på batterier hela tiden kan du istället investera i uppladdningsbara batterier. Då kan varje batteri ge liv i en leksak flera gånger om. Det är smart inte bara för din plånbok utan även för klimatet.

Genom att kolla på nätet kan du hitta flera olika sorters batterier. Tänk även på att du behöver ha en laddningsdosa till batterierna, köper du dessutom ett par stycken kan du ladda ännu fler batterier på samma gång. På så vis minimerar du risken att stå utan laddade batterier när leksakerna börjar bli trötta.

Olika typer av batterier genom historen

Uppladdningsbara batterier har vi haft ända sedan litiumbatterierna kom ut på marknaden på 90-talet. Tidigare och även idag finns alkaliska batterier som är de vanligaste batterierna i hushållen. Faktum är att föregångaren till de uppladdningsbara batterierna uppfanns redan på mitten av 1800-talet. Waldemar Jungner hittar även en lösning för uppladdningsbara batterier till bärbara apparater senare samma sekel.

Fastän att den här typen av batterier är lite dyrare i inköp än vanliga batterier, gör de ikapp sig i livslängd. Du sparar nämligen på att slippa köpa batterier hela tiden. För att inte tala om hur glada barnen blir av att det finns batterier till leksakerna.