Sverige har firat Halloween länge nu, en generation har redan vuxit upp med Halloween som barndomsminnen och nästa generation har dykt ännu djupare ned i helgdagen. Det är förväntat av dig som förälder att anordna något roligt under dagen.

Kalas

Det finns tonvis med roliga prylar som passar Halloween, du kan köpa dekorationer som täcker husets alla rum om du så vill. Eller så kan du smycka trädgården och uppfarten så att besökande barn får en läskig känsla när de ska knacka på. Låt barnen bjuda över några kompisar på kalas. Servera Halloweeninspirerad mat och kakor, du hittar recept på monsterkakor och fingerkakor på nätet. De är inte svår att baka, kanske till och med barnen vill hjälpa till? På Spotify hittar du bra låtlistor för den rätta stämningen och senare på kvällen kan de få se på en valfri film. Vi rekommenderar inte äkta Halloweenfilmer för mindre barn.

Bus eller godis

Ta chansen att umgås med barnen och hjälpa dem att pyssla ihop deras maskeradkläder. En utstyrsel till en karaktär kan du köpa på nätet men alla vet att det är accessoarer som gör det. En pirat är inte en pirat utan sin papegoja eller svärd och ett spöke behöver kanske en skylt där det står ”buuu”. Barnen kan gå med kompisarna och hälsa på grannarna. Om du är osäker på om grannarna vill ha besök kan du vara den goda grannen som frågar eller delar ut godis som de kan ge barnen när de knackar på. Då behöver de inte göra mer än att berömma barnens kläder och dela ut godiset som du har köpt.