Som förälder kommer man förr eller senare behöva anordna ett barnkalas i någon form, vilket även om det kan vara lite jobbigt, mest bara är roligt. Här kommer några tips på hur man kan tänka kring ett barnkalas.

Hur många ska man bjuda?

Detta beror givetvis på hur många barn man kan inhysa i sitt hem. Bor man trångt kanske man inte skall bjuda alltför många. Har man möjlighet att vara ute kan man givetvis bjuda fler.

Vad ska man bjuda på?

Huruvida man vill bjuda på något varmt är givetvis upp till en själv. En tårta eller liknande är däremot en självklarhet. Har man möjlighet är det alltid roligt om man gör något extra av tårtan med ett roligt motiv eller liknande. Varför till exempel inte en Musse Pigg-tårta eller en Pippi Långstrump-tårta.

Hur ska man aktivera barnen?

En av de allra viktigaste sakerna på ett barnkalas är att barnen aktiveras på olika sätt. Se till att ha förberett åtminstone några stycken olika lekar så det finns att göra. Bra tips på lekar kan exempelvis vara ”Hela havet stormar”, blindbock och så givetvis klassikern fiskdamm, som med fördel kan läggas i slutet av kalaset när det är dags för barnen att få sin godispåse.