Att dekorera barnrum kan vara bland de roligaste och mest kreativa projekten man kan ta sig an i ett hem. Till skillnad från de allmänna utrymmena där allt präglas av det universuella måttot ljust och fräscht får barnrummet vara fyllt med vad som helst barnet vill ha.

Teman

Det kanske mest klassiska sättet att göra barnrummet lite mer intressant är att utgå från ett tema. Temat kan till exempel vara piratskepp, ninjor, racerbilar eller slott. Det viktigaste är att det passar barnet så att han eller hon känner sig nöjd. I denna artikeln på Mama.nu hittar vi hela 29 exempel på roliga barnrum som alla följer någon typ av tema.Alla teman behöver dock inte vara knutna till något som specifikt så som pirater, super hjältar eller liknande utan även bredare idéer så som havet, naturen eller trädgårdslek kan vara minst lika givande.

Personligt

Ett annat sätt att göra barnrummet lite mer roligt, även för de lite äldre barnen är att göra det personligt. Att anpassa rummet med bilder och text relaterat till barnet och dess liv fungerar oavsett tema eller avsaknad av det. Ett väldigt roligt sätt att visa vem rummet tillhör är att använda sig av jättestora bokstäver från Fasaddekor för att stava ut barnets namn. De är gjorda av vacker akrylplast för att egentligen användas utomhus som husnummer men fungerar precis lika bra inomhus i barnrummet.Om bilder känns mer passande, varför inte anordna en fotosession där barnet får återskapa scener från sin favoritfilm. En perfekt syssla när man ändå har maskerad eller halloweenfest.