Bygg en lekstuga till barnen

Att leka utomhus är viktigt för barn. En lekstuga är ett utmärkt alternativ för att kombinera lek med frisk luft. De är dessutom enkla att upprätta och kräver minimalt med underhåll efter att de är klara.

Bygg en lekstuga till dina barn och säkerställ timmar av lek och skoj i naturen.

Varför lekstuga?

Utöver att lekstugor är ett ypperligt alternativ för de barn som vill komma ut i den friska luften bidrar de även till en självständig lek för ditt barn. Det kan vara viktigt för barn att komma undan från vuxenvärlden och få försvinna in i sin egen bubbla. En lekstuga erbjuder en möjlighet för barnen att utveckla ett privatliv och en känsla av självständighet.

Okomplicerad konstruktion

En lekstuga är varken komplicerad eller tidskrävande att bygga. Mycket information finns på nätet, exempelvis hos Sorselestugan. Där finner du inspiration och idéer som kan vara till hjälp när du funderar på hur du ska gå till väga med bygget. Se till att ha en tydlig plan när du sätter igång.

Investera i bra material

Se till att bygga din lekstuga i bra material. Många glömmer att lekstugan är en – om än liten – fastighet och att den utstår precis samma väder som våra bostadshus. Investera därför i bra material som håller länge.