Det är lätt att tro att barn inte tycker saker bara för att de inte är kapabla att uttrycka det, men faktum är att precis som oss vuxna är de också överkänsliga för små detaljer som vi kanske inte är förmögna att förstå. Och när det kommer till idrottskläder så kan vi nog alla vuxna skriva under på hur viktigt det är att de är sköna och sitter bra, vi riskerar att sluta röra på oss annars.

Uppmuntra att barnet rör på sig

I dagens samhälle är det viktigt att vi tillgodoser barnens behov av fysisk aktivitet, samhället blir allt mer digitaliserat och vi behöver ju inte oroa oss för att de inte kommer att sitta tillräckligt mycket vid datorerna. Skolan använder sig också i högre utsträckning av datorer och i de svenska hushållen finns allt som oftast fler en två datorer och utöver det så använder vi telefoner och läsplattor. Vi får en överdos av skärmtid om vi inte ser till att röra på oss, och det gäller vuxna som barn men kanske framförallt barn som faktiskt fortfarande växer.

Investera i bra och kvalitativa idrottskläder

Om ditt barn idrottar så är det viktigt att du som förälder ser till att barnet har den utrustning som krävs för att kunna utöva sin idrott på ett optimalt sätt, och även om sport- och idrotts utrustning ibland kan vara kostsamma så är det alltid värt det om barnet tycker att det är kul att idrotta. På Sportamore.se kan du hitta idrottsutrustning till riktigt bra priser, deras breda sortiment gör det enkelt för dig att hitta kvalitetsgrejer från en mängd välkända tillverkare. Ge ditt barn de förutsättningar som behövs för ett sunt och friskt liv.

Läs mer om varför fysisk aktivitet är så viktigt för barnen

Om du vill veta mer varför det är så viktigt att vi föräldrar är med och uppmuntrar våra barn till rörelse så kan du läsa den oerhört välskrivna artikeln som idrottsläraren Christer Sandström har skrivit, få en djupare förståelse för hur grundläggande fysisk aktivitet är för barnen. Du hittar den på Kalvin.mu.