Mer motion i vardagen, det har varit ledord från läkarna i flera år. Vi är allmänt dåliga på att motionera och göra ansträngande aktiviteter på fritiden och våra barn har anammat våra dåliga ovanor. Fetma börjar bli ett allt större problem, för att inte tala om alla ”dolda” sjukdomar som kommer genom inaktivitet såsom hjärt- och kärlsjukdomar samt krämpor och försvagade muskler. Satsa på att röra er mer och ta med hela familjen, då kan ni hjälpas åt och motivera varandra.

Lagsporter

Varför inte träna hockey eller fotboll tillsammans med barnen? Tycker ni att lagsport är kul behöver ni inte skriva upp er till Korpen för att få sparka boll. Ni och grannarna kan utmana varandra i en match några kvällar i veckan. Eller så nyttjar ni utomhusrinken på vintern och hjälper barnen med hockeyträningen. Det kanske väcker en lust hos barnen att träna mer och helt plötsligt önskar de sig hockeyskydd och hockeyklubba i julklapp.

Friluftsliv

Eller så kan ni välja att upptäcka skog och mark tillsammans, till fots eller cykel. Gå på vandringsturer på kvällar och helger. Under helgen kan ni åka lite längre för att komma till skogsstigar och nationalparker medan vardagskvällarna kan handla om en promenad för att utforska ert eget bostadsområde. Små barn kan ta med sina cyklar, då orkar de vara ute längre än om de ska gå hela vägen.