Alternativ till vanligt godis till barnen

Att erbjuda ditt barn en nyttig och balanserad kost är något som föräldrar ibland uppfattar som en utmaning. De flesta barn älskar sötsaker och ibland kan det vara svårt att begränsa intaget av socker.

Det är viktigt att lära barn hälsosamma rutiner och matvanor men samtidigt även tillåta godsaker som godis och annat smått och gott emellanåt.

Fredagsmys med nyttiga snacks

Känner du som förälder att du vill erbjuda ett nyttigare alternativ till godiset kan du enkelt göra det med hjälp av torkad frukt. Det finns således ett stort utbud av frystorkade exotiska frukter såsom mango, persika eller ingefära som kan fungera utmärkt till fredagsmyset. Du kan handla online och på så sätt skapa nya och hälsosammare vanor för dig och din familj.

Jordgubbar som är en stor favorit bland barn kan du servera i torkad form under hela året. Frystorkade jordgubbar har en fantastiskt intensiv smak och kan dessutom utnyttjas till bakverk.

Kalas med torkad frukt

Vill du skapa ett unikt festtema kan du bjuda på frystorkad frukt på nästa barnkalas. Därmed kan du erbjuda dina gäster nyttiga godsaker och snacks med gott samvete. Det är en smart idé som både föräldrar och barnen kan komma att uppskatta.