Pussel, en rolig aktivitet för barnen

Barn har behov av aktiviteter som stimulerar och stärker deras kreativa förmåga. Det kan handla om att rita, måla eller bygga saker. Pussel är en annan rolig aktivitet som barnen kan ägna sig åt, antingen själva eller tillsammans med andra. Dessutom är det möjligt att göra under en längre tid. Det är även ett bra sätt för barnen att lära sig att bygga ihop saker.

Roliga motiv

Pussel kommer i alla möjliga storlekar, former och motiv. Du kan ta en titt online och se vilka pussel som passar ditt barns ålder. Vissa pussel är mer avancerade och innehåller fler bitar. Det kan vara stora pussel med svåra lösningar. Dessa pussel passar därför äldre barn bättre.

För mindre barn kan det vara roligt att ha djurmotiv på sina pussel och stora bitar som är lättare att sätta ihop. Att börja tidigt med pussel är ett gynnsamt sätt att lära barnen att bygga större pussel längre fram. Barnen lär sig att se hur bitarna går ihop och hur en bild formas. Det är också roligt att ge barnen ett pussel med sina favoritmotiv. Är ditt barn särskilt förtjust i dinosaurier kan det till exempel vara kul att låta barnet bygga ett dinosaurie-pussel.