Julen – barnens högtid

Nu nalkas den efterlängtade julen som bringar välkommet ljus i vintermörkret. Vi är många som väntar ivrigt, men mest av allt ska julen vara barnens högtid. Här följer några tips på vägen, när du sätter guldkant på julen för några härliga ungar.

Gåvor som gör gott

I den bästa av världar skapar julen magiska minnen för livet. Tyvärr ser verkligheten inte alltid ut så. Organisationen BRIS tar emot fler samtal än någonsin under julen. Det går emellertid att bryta detta mönster och vi kan alla hjälpa till. Ställ upp som volontär, skänk pengar till organisationer som stöttar barn eller ge bort en julklapp som bidrar till välgörenhet.

Inred med ljus och doft

När du skapar julmagi är de tusen juleljusen förstås oumbärliga. Nåja, de kanske inte behöver vara tusen, men att inreda med ljus är verkligen effektfullt. Något annat som definitiv hör julen till är dofterna. Många av oss har eviga doftminnen från barndomens jular. Kanske bestämmer du dig för att slå på stort i år och göra några ordentliga julbak.

Julklappar som känns personliga

De behöver inte vara många och inte dyra, men sanningen är att barn älskar julklappar. En lyckad klapp är vald med omsorg med mottagaren i åtanke. Här finns en bra shop online för både skapande av julstämning och julklappar till barnen.