Barn är som alla vet fantastiska på att leka och hitta på en väldans massa saker, vare sig det handlar om lek eller olika typer av leksaker. Egentligen så skulle listan på barns favoritsaker kunna göras hur lång som helst, dock skulle det uppta ett antal sidor, men här kommer i alla fall en lista på några av alla de saker och aktiviteter som barn tycker är roligt att hålla på med.

Pyssel

Pyssla är något som de flesta barn tycker är vansinnigt roligt. Pyssel är också bra ur ett pedagogiskt perspektiv eftersom det låter barnen utveckla sina kreativa sidor. En annan sak som är bra med pyssel är att det enda som egentligen behövs är papper, några pennor eller kritor, lite lim och en sax att klippa, sedan kan man i princip göra vad som helst, det finns nästan oändligt med olika pyssel man kan pyssla med. Ett bra tips om man vill göra lite mer annorlunda pyssel är att göra saker av sådant man hittar ut i naturen som löv, grenar och stenar.

Spela spel

Spela spel är något som i princip alla barn tycker är roligt. Spel är bra på det sättet eftersom det går att anpassa till barnets ålder på olika sätt. För till exempel ett barn i fem-sexårsåldern kanske Fia med knuff är det som passar bäst medan en tio- eller elvaåring föredrar att spela kort, monopol eller schack.

Kalas

Kalas är något som både barn och vuxna tycker är roligt och kanske framför allt barn. Att ställa till med kalas för barnen när de fyller år är något som definitivt kommer att uppskattas. Ett bra tips kan vara att ha ett speciellt tema för kalaset, som till exempel maskeradkalas, eller något annat som barnen tycker om, för att göra det hela lite extra kul och spännande.

Uteaktiviteter

Olika typer av aktiviteter utomhus med barnen är något som ofta är uppskattat. Framför allt under sommaren bör man verkligen ta chansen att vara ute så mycket som möjligt tillsammans med sina barn och sola, bada, vara ute i skog och mark eller göra något sportigt.