För de föräldrar som vill att sina barn ska lära sig att åka skridskor så rekommenderar vi att ta itu med inlärningsprocessen i en så tidig ålder som möjligt. Det brukar allt som oftast vara ett vinnande koncept!

Börja tidigt – nyckeln till framgång

En del av er föräldrar kanske har deltagit på någon form av babysim med ert eller era barn? På ett liknande vis är det bra att tidigt ställa barnen på skridskor, för att de på ett så naturligt sätt som möjligt ska lära sig åka, innan de når en ålder där det blir betydligt svårare att göra så. Ja, det är helt enkelt lättare för alla inblandade att börja i god tid. Ett yngre barn sätter vanligtvis inte upp samma sorts barriär för sig själv att de inte kan eller är rädda, utan kör bara igång efter bästa förmåga. Chansen är dessutom större att de kommer att tycka att det är roligt, innan de nått en ålder där de börjar oroa sig över vad andra tycker, och därför inte vill visa upp att de inte är så pass duktiga på att åka.

Undvik följande

När du ska till att lära dina barn att åka skridskor så bör du undvika en del saker för att det ska gå så bra som möjligt. Var bland annat lyhörd på vad de själva säger, om de exempelvis hävdar att de fryser om fötterna och ta inte detta per automatik som en ursäkt för att de inte vill åka. Ta istället en paus och ta av barnen skridskorna ett slag och känn på deras fötter. Om de är lite kalla så kan du hjälpa dem att få tillbaka värmen genom att gnugga fötterna i dina egna handflator. När de återigen känner att de är varma nog att åka igen, så kör ni ännu ett pass. Det kan kännas lite omständligt, men vi kan lova dig att det är betydligt bättre att göra på detta sätt än att de ska tappa intresset helt och hållet.

Skaffa vettiga grejer

För att öka chanserna att ditt eller dina barn ska tycka att det är roligt att åka skridskor så rekommenderar vi er att skaffa bra grejer. De behöver inte vara de dyraste skridskorna, men det bör heller inte vara vad än ni kommer över. Var även nog med att skridskorna är slipade på ett bra sätt, då det annars kommer vara oerhört svårt att lära sig åka på ett bra sätt. Med en online sökning så kan ni hitta bland annat vettiga skridskor till både ert barn och er själva direkt på nätet, så att ni kan beställa hem det ni behöver och börja träna lite lätt redan till julledigheterna. Var dessutom noga med att använda både hjälm och andra nödvändiga skydd så att detta kan ske så säkert som möjligt. Vi är säkra på att ni kommer ha många roliga timmar på isen med varandra. Lycka till!