Att det kan vara svårt att komma i form efter en graviditet är något som de flesta känner till och det har vi också skrivit om tidigare. Om du vill läsa mer om hur du kan träna efter att barnet har fötts kan du göra det här.När du väl har kommit i form vill du säkert kunna behålla den och ett sätt att göra det på är att träna med barnen. Då kan du inte heller använda dem som en ursäkt till att du inte hinner träna. Det är bra att inkludera barnen i din träning eftersom du kan ge dem bra träningsrutiner från en tidig ålder. De allra flesta barn tycker också att det är roligt om de får träna tillsammans med sina föräldrar.

Träning där du kan ha med barnen

Det finns många aktiviteter du kan anpassa för att dina barn ska kunna vara med. Här är några exempel.

Jogging

För dig som vill jogga och har ett barn som är tillräckligt stort för att cykla är det en perfekt kombination. Se till att välja en väg med lite trafik och låt barnet cykla bredvid dig när du joggar. För att barnet ska bli ännu mer delaktigt kan du till exempel utrusta cykeln med en flaska du kan dricka ur eller sätta ett tidtagarur på styret där barnet kan se hur lång tid ni har joggat respektive cyklat. Om barnet är för liten för att kunna cykla kan du ha det i en särskild joggingvagn, men det går även bra med en vanlig sulky.

Bada

De flesta barn älskar ett besök i simhallen. Är barnet lite äldre kan han eller hon simma med dig eller leka på egen hand i barnpoolen medan du kör ett pass. Yngre barn kan aktiveras med spel och lek och även om du kanske inte får köra riktigt hårt pass, kommer barnet att få mycket motion.Fler användbara tips kan du läsa på Aktiv Träning.