Att bli gravid och framför allt få barn är något av det absolut största man kan uppleva i livet. Här följer därför några råd och tips som kan vara bra att ha i åtanke under graviditeten.

Äta rätt

Vad gäller maten är det nog många som hört att man skall äta för två när man är gravid, vilket är en sanning med modifikation. I början av graviditeten räcker det med att äta en extra frukt per dag. Först under de sista månaderna kan man behöva äta ett par mål extra för att det även skall räcka till den som finns i magen.

Kontroller

Något som också är viktigt är att man går på kontroller, inte bara för att säkerställa att allting står rätt till utan också för att få råd och stöd. Är man över 35 och blivit gravid kan det vara lite extra viktigt att man går på regelbundna kontroller eftersom risken att olika problem kan uppstå ökar med åldern.Ta vara på tidenSist men inte minst är det så klart också viktigt att man tar till vara på tiden när man är gravid eftersom livet för alltid förändras efter det att man fått barn.