Många barn är ute efter någon aktivitet eller hobby att syssla med på fritiden. Det är viktigt att det är kul och inte ett stressmoment och därför bör ditt barn inte ha för många hobbies. Men att ha någonting att göra efter skolan är bra för alla barn. Annars finns risken för att de sitter vid skärmar hela dagen och skärmtid är mycket omdebatterat idag.

Sport som hobby

Att syssla med någon idrott på fritiden är vanligt och någonting de flesta barnen testar på någon gång i livet. Många föredrar lagsporter så som fotboll, ishockey och basket, medan andra hellre satsar på tennis, gymnastik eller dans. Det är alltid bra för de äldre barnen att röra på sig mer än bara under skolidrotten och genom att ha någon sportaktivitet på fritiden fixas det lätt.

Andra praktiska hobbys

Om ditt barn hellre vill tillverka något kan stickning och virkning vara en ypperlig hobby. Det är perfekt för de fingerfärdiga barnen och efter ett tag kan de prova på lite mer avancerade projekt. En annan trevlig hobby är musik, kanske vill ditt barn lära sig spela ett instrument eller helt enkelt bara sjunga i kör eller ta sånglektioner? Det är också en mycket bra aktivitet.