När det börjar närma sig barnkalas är det lätt att bli stressad över alla saker som måste inhandlas. Kanske har ni planerat något tema och det är svårt att hitta tillbehör som passar?Lugn, bara lugn! Det finns massa butiker online som har specialiserat sig på just detta. I lugn och ro kan man gå igenom utbudet hemma och få alla saker man behöver i en enda leverans. Det finns inbjudningskort, dukar, muggar, tallrikar, ballonger och andra dekorationer.Innan man beställer hem allt kan det vara bra att fundera igenom upplägget så man inte inte missar att beställa något och låt gärna födelsedagsbarnet vara med och få säga sitt.

  1. Ska barnkalaset ha ett tema? Det är varken svårt eller jobbigt att ordna ett temakalas, det kan till och med underlätta planeringen. Väljer man att ha maskerad så finns det ett gigantiskt urval av dräkter att köpa online och för den händige kan man skapa sina egna dräkter både enkelt och billigt. 
  2. Fundera igenom hur många som ska bjudas. En bra regel är att ju yngre barnen är desto färre bjuder man. Antalet beror även på hur många vuxna man har som hjälper till.
  3. Inbjudningskorten kan man göra själv. Har kalaset ett tema är det även roligt om det syns på inbjudan. På inbjudan skriver man ut datum, tid för start och slut, adress, telefonnummer och om kalaset har ett tema. Om det behövs speciella kläder för någon aktivitet. Tänk på att inte dela ut inbjudan på dagis eller skola om inte alla är bjudna.
  4. Vart ska kalaset hållas? Om det blir ett stort kalas kan det vara bättre att se över att ev. hyra/låna en lokal. Kanske finns det någon hos närmsta bostadsrättsförening? Ha även en back up-plan om kalaset planeras att hållas utomhus då man tyvärr aldrig kan planera vädret.
  5. Hur långt ska kalaset vara? För de minsta barnen räcker det absolut med någon timme medan äldre barn kan ha kalas upp till 3-4 timmar. Sedan finns alternativet att ha pyjamasparty och då låta gästerna sova över. Om vädret tillåter kanske till och med en övernattning i tält.
  6. Underhållning kan vara roligt, kanske en trollkarl och för det äldre barnen kan musik vara ett alternativ.
  7. Maten är viktig för glada barn. Gör det så enkelt som möjligt med korv, pizza eller hamburgare. Godis, glass eller tårta efteråt. Snabbt och enkelt och de flesta barn älskar det. Det man måste tänka på är om det finns någon med någon allergi som kan behöva någon alternativ mat.
  8. Dekorationerna är en viktig del av kalaset och snåla inte på ballongerna. De skapar den verkliga feststämningen. Dukningen gör också mycket till och serpentiner och konfetti är roligt på bordet. Kanske vill födelsedagsbarnet hjälpa till att göra placeringskort?
  9. Lekar är ett måste och på nätet finns otaliga förslag. Fiskdamm är roligt för de mindre och för de äldre kan det vara roligt att t.ex få leta en gömd skatt.

Så planera i god tid och beställ alla tillbehören online och försök att få så mycket hjälp från andra vuxna som möjligt för att få ett så lyckat kalas som möjligt.