Redan i tvåårsåldern när barnet har lärt sig att gå ordentligt börjar det bli dags för att lära sig att cykla. Givetvis handlar det i början om cyklar med extra hjul, men för ett barn är den allra första cykeln en stor upplevelse som skänker glädje även till föräldrarna.För ett litet barn kan det vara lämpligt att först börja titta på en trehjuling eller cykel med stödhjul och sedan gå uppåt i storlek. För de lite äldre gäller det att hitta cyklar som passar för deras storlek i första hand. Hur bär jag mig åt för att hitta en lämplig cykel till mitt barn?

Begagnat – billigt och bra?

Andrahandsmarknaden för cyklar är stor, här kan du onekligen göra dig ett kap genom många sidor för privat försäljning. Här har du dock ingen kvalitetsgaranti, så syna cykeln noga, och se upp med häleri. Polisen varnar för köp av stulna cyklar som i värsta fall kan leda till att du som intet ont anande köpare kan bli straffad. Ett alldeles för lågt pris är en varningsflagga att se upp för.

Köpa på internet – snabbt och enkelt

Genom internet har det nu blivit möjligt att få en snabb genomgång av de flesta nya sorters cyklar som finns på marknaden. Funktioner, färg, pris; ja allt du behöver veta kan du få den vägen.Du kan även på ett enkelt sätt beställa cykeln via nätet och få den levererad till hemmet. På det sättet besparar du både dig själv och samhället några onödiga transporter. Cykelkraft har till exempel gott om barncyklar och tillbehör du kan tänkas behöva. Här hittar man till exempel det klassiska märket Crescent som sedan 50 år tillbaka levererat kvalitetscyklar till både liten och stor.Normalt ingår såväl fri leverans som fritt montage när du beställer cykel online. Till och med olika säkerhetsdetaljer som signalklocka och stänkskydd på bakhjulet blir fastmonterade utan att man ens behöver säga till! Det enda man behöver göra själv är att montera pedalerna och vrida styret rätt, så att det passar perfekt till barnet!