Vad som är populära barnpresenter varierar något år från år men det är tydligt att trenden går hand i hand med den tekniska utvecklingen i samhället.Några av de mest önskade presenterna är:

Telefon

En av de tekniska produkter som avslöjar status mest. Det går att ringa på en telefon för 200 kronor men det är mycket få ungdomar som vill ha en sådan. Nytt och trendigt är vad som gäller i val av smartphone.

Surfplatta

Idag säljs det fler surfplattor än datorer. En ny trend skapades för några år sedan och idag är det mer en regel än undantag att det finns en surfplatta i vardera hem. Detta eftersom de fyller en sådan bred funktion där både de allra minsta i familjen kan spela spel på plattan medan de äldre surfar eller beställer hem filmer inför kvällen.

Vara som alla andra

När vissa önskar sig datorer, tv-spel och telefoner är det något helt annat som står på överst 240.000 barns önskelista. Det är nämligen så många som enligt Rädda Barnen lever i fattigdom i Sverige. Med andra ord att de inte kan få det som många andra får i vardagen. Ett par skridskor, att få bowla eller äta på restaurang. Som en hjälpande hand till dem finns organisationen Majblomman dit man kan skicka in ansökan om små bidrag för att underlätta vardagen och skapa jul som liknar ”alla andras”.